Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

Álafoss 28 oktober

without comments

Vädret ganska risigt så jag “förbarmade mig”, följde med Eva till Álafoss. Hon ville kolla läget på den legendariska ullfabriken. Fast å andra sidan efter Evas triumf kvällen innan, att komma in på Nordiska rådets prisutdelning på Harpa med Nordens högsta potentater, var det kanske hon som förbarmade sig??

Mycket pittoreskt med en forsande jökelälv, i skuggan av Helgafjäll och förbluffande lummigt. Men mycket segt skådande sist jag var där. Hade Isländsk gärdsmyg och Jaktfalk som skamarter vid senaste besöket – bidde som bäst en Stenfalk.

Nästan första arten den här gången blev en Isländsk gärdsmyg. Och när vi mumsade vårt kaffe inne i fabriken upptäckte jag uppe på Helgafjell en Jaktfalk.

FullSizeRender-34

Sitter högst upp till höger. Blev också några Grönländska bläsgäss bland alla gässen ner mot havet vid Mofellsbaer.

Nästa dag, 29 oktober blåsigt och tufft. Läser intressant om att slumpa Snö-och Gråsiska. Resonemanget är faktiskt en vidareutveckling av splittingvågen och jag myser belåtet – vad var det…!

IMG_0819

Får se var det slutar. Stod en timme i kuling vid Harpa och spanade in 8 arter vitfågel, som med nuvarande splittingtakt gladeligen är på väg mot det dubbla – ELLER KANSKE SNART BARA EN ART??

Written by admin

October 29th, 2015 at 11:11 pm

Leave a Reply