Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

December 2015

without comments

Inleds med stormar, Gorm och Helga.

Märkligt nog träffade Eva och jag en dansk, Gorm, på bussen från Seltjarnarnes på Island. Han är författare från Danmark och drog fram som en stormvind.

På onsdagen 2e december medan jag försökte få facon på elektroniska adventsbelysningen och mellan vindstötarna, får jag syn på en vit störande sten på gräsplätten nedanför balkisen. Plötsligt förvandlas den till en vit uggla! Den sätter sig i ett träd och är grå, svår att upptäcka – KATTUGGLA – läckert men…

Åker till Gotland da´n efter. Naturligtvis roddar Anders min ankomst och snart i stormens öga

DSC01631DSC01626

Ett mycket givande skådande från Cape Armini på – fiskmåsar! – nåja, vinterhämpling, Kaspisk trut, Tholin family, smakfullt kaffe…

Litet symptomatiskt denna skådarhöst. Grymma förväntningar – ostlig varmluftskorridor avlöst av västliga hurricanes från optimalt läge.

Vad blev det?

Tja, själv skall jag inte klaga. Prickade “the one and only day” på Hönö med triss i liror och labbar. Var på Island hela oktober, med vad det innebär, utan att missa något “back home”.

Nåå, inte försent ännu!

Dock kan förmärkas en ökad frustration i skådarkretsen.

Den slår hårt i solar-plexus!

Hur många och vilka arter har vi att tillgå för alla listor, vårat elexir!? Och vem har rätt att bestämma över detta?

Ojsan-Hoppsan!

Själv har jag alltmer börjat kategorisera mina fågelobsar efter “typer”, som inte är helt konsistenta, men ger en vägledning.

Inser att detta är stick-i-stäv med hur de flesta vill ha det. Litet som att vara icke-troende i en religiös församling.

Men – var och en blir salig på sin tro!

 

 

Written by admin

December 5th, 2015 at 5:36 pm

Leave a Reply