Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

Hallo Gotland 11 februari – …

without comments

11 februari

Upp lagom för att stoppa klockan, jumpa, frukostera och Eva iväg till träning på Olskroken. Jag laddar in flygbussbiljett på mobilen, rasar med 20 kg packning de 200 trappstegen till Carlander och rullar Eklandagatan ned till Korsis och så flygcoachen – i så god tid till Landvetter att jag först får vänta i in-checkningen sedan i security-check. Stoppas där ett tag pga av mystiska prydnadsflaskor.

Securitydamen pustar under min bustunga rygga. Jag muttrar något om bra för armmuskler. Mungiporna åker upp och dagen räddad.

Bra flygning men jag lider sviterna efter förkylningen och får lock för öronen. Hör knappt Anders när han möter på plattan i Visby. Locket släpper befriande när jag släpper loss på Willy´s. Handlar lika snabbt som Anders för första gången. I hörselruset hör jag nästan Råkorna, som blir dagens art i rondellen ut ur Visby.

Och så Västris kära Västris, allt klockrent, vatten, värme, dator…

12 februari

Efter lätt uppmjukning utanför köksfönstret med “finesser” som Gärdsmyg och Gråsparv, full attack i frisk NV och 0 grader.

DSC00047

Paviken!

FullSizeRender (7)

Fyren!

FullSizeRender (6)

Och där sitter Pillen på Utholmens gula yta och mumsar på ett byte.

Gravänder, Snatterand, Skedand, Krickor, Gråhakedopping, Havsörnar – inte som förra året med Mellis och Alförrädare första da´n men ändå! – bloten på kvällen står ingen tidigare efter

13 februari

Ändå är vi inte bet denna morgon utan söderut och grymt plöjer vi Faludden. Här har jag tröskat fram en Snösiska. Anders briljerar med kameran.

DSC00069

Vi sopar in Stare, Tofsvipor, Stjärtand, Pilgrimsfalk, Vattenrall, Havsörnar, Kungsörnar, Dubbeltrast, Skäggmesar – Men kanske arter för dagen är två “klammar”, [ ViggXBergand ], hanen i Klinteviken och denna praktfulla [ Börringevråk ] på vägen hem

FullSizeRender (4)

Nästan som en fjälluggla – hup!

14 februari

Stilla morgon ger behaglig tur längs Pavikens östsida och fågelborden i Mafrids. Småplock med bland annat Järnsparv, Skäggmesar och Mindre hackspett.

Här stöter jag ihop med Anders i S Paviken.

DSC00102

15 februari

Mellandag, när jag bla tvättar och i timmavis grejar med en framtida Mallistripp. Men ändå hinns tripp till Svältis i isande NO och 2km kameraskott av Anders, 2 Havsörnar!!!

FullSizeRender (9)

Strax höger om fyren och allt detta – vilken lisa för själen

 

 

 

Written by admin

February 16th, 2016 at 9:30 pm

Posted in Västergarn

Leave a Reply