Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

Vintern rasat ut 2016

without comments

Vinter hade vi några dagar i januari.

Men ändå kändes det som bokslut tisdagen 22 mars i Fridhem. En bedårande morgon, stilla, lättande dimma och en frostnupen gammelskog som sakta tinade i den stigande solen.

I utmärkt sällskap av Bernt som spänstade på buss 18 kl 0600 i Brunnsparken. Och redan en halvtimme senare vid stora torrgranen, favoritträdet, fick vi lyssna till trumningen från den Tretåiga hackspetten. En hona, även hon trummar och jag kunde spela upp läten för Bernt, en litet avkortad spillkråkevirvel.

Tänkte inte på det, men givetvis “svarade” hon när jag spelade upp lätet. Vi fick också tillfällen att jämföra med minst 3 olika Större hackspettar. Tyvärr kunde vi bara möjligen skymta henne i granen, högst upp. Tretåar är inte rädda men har ändå ovanan att krypa bakom trädstammar.

Blev ett härligt farväl till vintern! Och dax för våren!?

Hämtade Operabiljetter på Påskafton, Madam Butterfly, och passade på att kryssa Silltrut vid paradporten för vårtrutar, Göta älvbron.

Annandag Påsk i pausen på den kanonbra Madamen, min första Opera(?), kilade en Mink längs kajen. Kolliderade nästan med några flanörer. Päls till Operatörerna!

Breaket, 29 mars i Kärralund! Forsärleparet på plats och jag fångade dom nästan med nya kameran. Taltrastar sjöng, Gransångare smög runt och en Sädesärla passerade – Gött!

Morgonen därpå gick “hemliga” Gbg-larmet. Fångade upp det några timmar sent. Brudarebacken, SVARTHAKAD BUSKSKVÄTTA och RÖD GLADA, så förargligt nära gårdagens raid!!!

Masade mig iväg i dis, regnskurar, aprilväder i kubik. En bra motionsrunda, om inte annat. Många skådare och ganska förvirrat, en, två, tre fåglar, flög hit och dit. Beredd att sänka det hela som några Sävsparvar. Precis som Jörgen och Stellan försökte göra med Davids läckra Svarthake på Hamratippen annu dazumal!

Men till slut satt dom där, ett par, och visst, häckning vad det lider!?!? Men mina fotoplaner?

Da´n därpå 31 mars, alltså inget aprilskämt

FullSizeRender-51

Ja, ja ger jag inte upp, sååå…

Och till er alla ge inte upp mig!

Försökte hinna tipsa David om Rödgladan som drog Mölndalen!!!

 

Written by admin

March 31st, 2016 at 6:57 pm

Posted in Göteborg

Leave a Reply