Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

Uppe på nio!

without comments

Slagen har duggat tätt. Den här kombinationen från Anders kunde sänkt en oxe.

img_1123img_1117img_1115img_1107

Jag garderade mig med gamla och fjärran meriter. Fick litet hjälp från ringside som knorrade över aSURmes, artsplittar mm Kanske inte helt juste alltid.

Tog en taktisk nedslagning och räkningen till nio innan jag dansade ut ur ringhörnan i rond 14 med Islands första Rödhalsade snäppa, Tuvsnäppa, Wilsonbeckasin mm

fullsizerender-68

Väl på fötterna fick jag åter stöd från ringside, som degraderade sibbsparvarna till ett ryskt försök att invadera Gotland. Hämtade andan rond 15 med litet Grönländska Snösiskor, vita som nysnö, bland alla Gråsiskor vid Perlan.

Gick på lekfull knock rond 16 – från frukostbordet, för andra gången i år, men på Island och där en långt större sensation än på OR, TAJGASÅNGARE

fullsizerender-67

med grymt god uppbackning – kikare, kamera och fågeln på plats!

Sålunda uppvärmd slog jag mig ned på en av favoriterna, Grandis sista utpost utanför oljecisternerna. I den torrlagda kelpen två piplärkor, “givetvis” HEDPIPLÄRKOR förmodligen från nya häckplatser på västra Grönland.

Sitter fint att slicka såren inför kommande ronder och stundande holmgångar för det fortsätter att pumpa in från öster i Sverige. Nu står jag i alla fall på benen och vevar litet med armarna.

Written by admin

October 16th, 2016 at 10:58 pm

Leave a Reply