Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

Ojsan

without comments

Här beklagar man sig, men hyfsar till med fullgod kompensation, som campingen med Bergsbogänget. I samma anda droppade det in en hel del.

Igår cyklade jag de styvt 2,5 milen upp till Bergums kyrka. Svindlande fint att komma ut på västgötsk landsbygd. Hade litet problem med orienteringen och drog ett extralut över Gunnilse längs huvudstritan Gråbovägen. Fick fråga mig fram men blev bara obetydligt sinkad.

Med kyrka i sikte stannar en bil med Ingvar plus dotter, tala om timing – en kvart tillgodo. Samlingen fulltalig med blomma, son och Big Chief. Grannpöjken tittar också förbi som hastigast.

En förundransvärd varm och go´ stämning. Skratt, segling, Afrika, mycket god mat och dryck och timmarna flyger iväg.

Vid styvt två motstår jag frestande tongångar om en skön och varm säng och slänger mig iväg i mörkret. Märkligt tyst för att vara så nära storstaden. Gör några blindavstickare men hinner besinna mig så omvägarna blir acceptabla.

Ett rådjur är första obsen. Så närmar jag mig golfbanan, stannar till och hör en VAKTEL. Lyssnar litet noggrannare och hör en surrande GRÄSHOPPSÅNGARE och alldeles därpå en tiggande HORNUGGLEunge. Cyklar sedan vidare och vid nästa stopp en ny “surrare” en NATTSKÄRRA och alldels intill mig en KATTUGGLEunge som tiggande får svar – klä-vitt – från en förälder.

Samtidigt skuttar en RÅBOCK över ett fält och strax därpå tre till. Men NEJ!!! Tre präktiga älgar, benen lyser vitt när de glider iväg. Avrundar så med två sjungande NÄKTERGALAR och ytterligare ett RÅDJUR. Dvs när jag cyklar under viadukten vid Ånäsmotet så sjunger en SVART RÖDSTJÄRT från en byggkran.

Nu vore det skamligt av mig att prata om kompensation!!!!

Written by Olof

May 24th, 2009 at 3:06 pm

Posted in Göteborg

Leave a Reply