Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

Tre älgar i Lärjedalen

without comments

När jag pratade med Lydia, nästäldst i barnbarnskaran och berättade om min nattcykling från Bergum och då förstås de tre älgarna, så påminde hon mig om att dom vid en fiolövning i Angered sett en älgko med två bastanta kalvar. Denna tilldragelse finns skildrad i Monicas blogg www.jordochdjur.se från 11 oktober i höstas.

Jag bedömde alla tre djuren som vuxna/halvvuxna ingen med krona, vilket skulle kunna stämma med “samma flock”. Å andra sidan brukar en vuxen ko, vid normal dräktighetsrytm i det här läget ha stött bort fjolåringarna och ha nyfödda kalvar men… Onekligen ett roligt sammanträffande!

I övrigt hade vakteln hörts natten innan av någon och nattskärra var väldokumenterat. Gräshoppsångare och hornuggla har jag inte hört något vidare om. Den senare är väl dock på gränsen att man borde “mörkat”!?

Written by Olof

May 31st, 2009 at 4:35 pm

Posted in Göteborg

Leave a Reply