Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

Västergarn 1 feb 2017

without comments

Vaknade, litet seg efter sena serier på Play, resa och klunkande framför brasan. Ändå ingen panik, solen upp först vid 0745 och under rådande väderlek, mulet, disigt, knappast ledsyn förrän 0900.

Donade, inga musspår. Spårade istället ut i markerna. Som vanligt förbluffande. Grågässen hade börjat komma i stort antal. I Västergarnsviken låg en stor flock dykänder med mest Bergänder, som väntade på den andra viken, Paviken att befria sina klarvattenytor från is.

Där vaktade en Havsörn i pilbuskaget och den vaktades i sin tur av en Varfågel. Snart var min Gotlandslista uppe i aktningsvärda 40 arter på två dagar. Eller lika många som jag haft på hela januari i Göteborg – och imorgon Sudret med Anders!

Written by admin

February 3rd, 2017 at 5:57 pm

Posted in Uncategorized

Leave a Reply