Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

Grundkondition

without comments

För att lyckas i sitt fågelskådande måste man ha en grundkondition som byggs upp av långa timmar av stirrande och letande efter något som INTE finns. Pallar man kommer alltid resultat förr eller senare. Dessutom blir man precis som gäller “vanlig” konditräning efterhand litet “addicted” – endorfinsyndromet.

Lördagen 11 tog Anders och jag ett dylikt pass! Vi drog Ugnen – Klase – Mästermyr – rundan. Få temphöjare, en sj kärrsångare i Klinteviken och några rovisar över Ekstaskogarna samt förstås härligt kaffe och roligt snack.

Till ett riktigt tufft pass hör också samtidiga rapporter på stänkare just utom räckhåll. Dom droppade också in, svartpannade, rödfalk åter, brunglada och en hoper glador!!!

Till grillen på kvällen var vi ändå nöjda och förvissade att nästa gång….

Och visst – morgonen därpå litet dimögda hade vi första ishavsvadarenedslaget i Viken, 60 kärror och 15 spovsnäppor. Ganska normalt, 12 juli men ändå uppfriskande och lindrade “träningsvärkan” från passet dagen innan!

Idag måndagen 13 juli har det spätt på ytterligare, 150 kärror!

Written by Olof

July 13th, 2009 at 2:14 pm

Posted in Västergarn

Leave a Reply