Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

Vischt-vischt 0228

without comments

Piskande passadregn! Skall hålla på i värsta fall hela dagen. Hoppas det stillar till efter frukost. Vinden får gärna bestå. Fina rapporter om havsfåglar från färjan mellan Teneriffa och Fuerteventura, bl.a. “min” Tropikfågel.

Lurar på Gulnäbbad/Scopolis/Kap Verde lirarterna. De två förstnämnda hyfsat inhängda. Men det lär finnas några av Kap Verdetyp i en Gulnäbbadkoloni på Lanzarote, så det är bara att jobba på.

En Pterodroma suger också liksom förstås Bulwerpetrell och Oceanlöpare.

I övrigt gäller flera Sibirier som finns i grannskapet, Tajgasångare, Sibirisk pip, Dvärgsparv samt Afrisar som Atlassångare, Dwarf Bittern, Båglärka. Segar dock litet med att “offra” en dag mot ökad chans att hitta något själv. Har ju redan klämt både Båglärka och Red-billed Tropicbird vid min egen läst.

Svårt att veta vad som är effektivast. Men är man ute efter mest arter är det väl ändå att åka på allt. Upplevelsemässigt och för ädelkryss är det nog mera tiden och tittandet som gäller.

Vill väl tro att jag mest legat åt det sistnämnda och kommer så att göra to the bitter end. Och vi har det så himla skönt.

Vi har förärats en flaska cava som trogna La Pared!

 

Written by admin

February 28th, 2018 at 9:20 am

Leave a Reply