Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

Kuling, regn och liror 0228

without comments

Sovmorgon! Ingen gympa på regnvåt balkong! Va-va!

Ut med yogamattan i det spacia badrummet klockan 300, duschning, borstning och inkrämning. Sedan några timmar i sängen.

Så full regnmundering till frukostsalen. Medan förskräckta joggare och motionärer studsade mellan vattenpölarna njöt vi vår dryga timme vid de dignande borden.

Lagom tillbaka på rummet tycktes åtminstone regnet dra bort. Kastade mig till “skytteskåran” för havsfågelskådning. Beachen var avstängd – hård vind och våldsamma vågor.

Höll ut en halvtimme så tilltog regnet. Lagom för att räkna in något hundratal Gulnäbbade liror och bland dem en och annan Scopolis, men svårt och det mesta obestämt. Också en överraskande Enfärgad seglare, precis som förra året.

Flyttade till nordsidan på platån, mer i lä, mindre regnexponerat och kalasobsar. Kunde nu plocka in en Kapverdelira (Lär finnas några på Lanzarote så…) och två Större liror. Mycket svåra på litet håll men lätta nära och pedagogiskt med en Gulnäsa!!! Avslutade med en Havssula.

Genomblåst och våt – skönt med byte och avlastning. Så ut igen ned till den lugnare och varmare barracon. Fin utdelning med två måsten, Kanariebuskskvätta, grann hane och Koboltmes, samt en av vinterns invasiva arter på ön, Atlassångare. Lustigt nog hade jag den sistnämnda alldeles efter en Glasögonsångare. Ett artpar jag jobbade med i juni 1985 i Camargue med David!!!!

Efter detta smakade även den mediokra och svårbeställda lunchen på Bahia fint.

Avrundade med två udda i barrocon – som inte finns där!!! – Kanariegransångare och Rödgumpad Bulbyl!? Båda sågs ju där även förra året.

Så några längder i poolen, 2 Lapin Kulta och sova sova

 

Written by admin

February 28th, 2018 at 9:51 pm

Leave a Reply