Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

Sand Storm 0302

without comments

Började dagen med en handjagarpromenix. Det hotades med hård vind kanske tom litet regn, men nu i gryningen laber vind och nästan sol.

Rödgumpade Bulbylen höll konsert i trädgården, kompad av Koboltmes och Spanska sparvar. På natten hade jag skymtat/hört Tornuggla av den Östkanariska typen.

Tog ett svep i Barrocon, ganska tomt, men Gransångare, Trädpiplärka och en grann Ökentrumpetare på bonuslistan – när det började surra, ett läte jag trodde jag förlorat för alltid, GRÄSHOPPSÅNGARE, en sällsynt gäst på Fuerte.

Träffade en sömndrucken Magnus på frukosten och tipsade. Han hade gjort andra försöket på Trapp och Löpare i öknen, blir tredje gången gillt! Han hittade gräshoppsångaren, fajn!

Jag gjorde en attack på Sand Storm, en mountainbikebana på 8,9 km. Eva följde mig 2 km och gick sedan hem.

Vinden tilltog alltmer och jag hann se några sulor och liror innan jag lämnade havet och vek in mot favoritstället för Trappspaning. Men nu var det nästan sandstorm och jag fick nöja mig med Dvärglärkor, Svartbukiga Flyghöns och en nästan tam Korp icke att förglömma.

Hemma efter tre timmar och en mil smakade tom hamburgaren i poolbaren himmelskt. Rena himmelriket var också sköna sängen.Magnus plingade, han satt i Springen och njöt fint havsfågeldrag.

Jag lämnade mitt paulun och rusade dit med swarren

och på mindre än en timme, 100 Gulnäbbade/Scopolis och 80 Havssulor.

Written by admin

March 2nd, 2018 at 10:25 pm

Leave a Reply