Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

Rödfalk igen

with 3 comments

Johan Träff en legendarisk skådare på Gotland och en eminent fotograf. En av de första jag hörde om i början på 80-talet. Han hade ringmärkt skärfläckor i Västergarn.

Häromåret drog han som en tornado genom skådar-Sverige genom att så där litet i förbifarten plåta en piplärksnäppa på en liten byväg på Gotland mitt i smällkalla vinterna. En så remarkabel prestation att den är få förunnat att uppleva under en livsskådartid!

Han har nu haft vänligheten att låta mig publicera några av hans suveräna bilder på rödfalken efter återupptäckten. Visar tidigare påpekade karaktär och lägg särskilt märke till kvarvarande streckade inre handpennor (tyder på 2K!) och de “vitlackerade” naglarna!!!!

TACK JOHAN!

Written by Olof

July 13th, 2009 at 3:09 pm

3 Responses to 'Rödfalk igen'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Rödfalk igen'.

 1. Hej Olof! Underbar för iaf undertecknad nyupptäckt hemsida/dagbok du tillhandahåller! Måste bara som den språkpolis jag ibland har en fallenhet att ikläda mig rollen som påpeka att Johans blytunga vintervadare heter piparsnäppa och inget annat..! 😉 Hoppas du inte blockar mej från vidare kommentarer gm detta “påhopp”. Hälsa David om/när du pratar med honom och hoppas vi ses i Viken vid nästa rara vadarnedfall och absolut – varför inte en caspian el. oriental plover..!? /Tord

  Tord Lantz

  15 Jul 09 at 2:39 pm

 2. Hej Tord!
  Himla kul att få “Comments”. Piplärkssnäppa är säkert en kombination av skruvat minne och önskan att skapa nya namn/begrepp. Googlade och fick bara upp min egen hemsida!!!- så.
  Olof

  Olof

  16 Jul 09 at 1:03 pm

 3. Löste det med ett mentalt “overflow” – det svenska samlingsnamnet på amerikanska waterthrushes är ju piplärksångare! Som sagt med ålderns rätt och tack för påpassligheten.
  O

  Olof

  16 Jul 09 at 1:27 pm

Leave a Reply