Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

Mkwaya 1 dec – 3 dec 2017

without comments

Gör litet jumpa på cementgolvet. Gläntar på gardinerna för att inte falla omkull vid balansövningarna.

Ljumma vindar sveper in från Oceanens 35° vatten. Varmt, fuktigt, vidunderligt – the African lunacy! Jag vandrar ut över de vidsträckta ebbvidderna. Förlorad om man inte tänker på vattenbalans, solen i Zenith.

En ostronfiskare skriker, stapplar, faller omkull – en knivskaft sticker ut i armhålan. Inte läge att spela Allan som i Joberg. Han tas om hand!?

Förundrad som för 42 år sedan i DES utanför Sea-View, svenska volontärers hostel. Fåglar överallt, och vilka arter, allt man kan tänka sig!

10+ arter bara på dessa snapshots. Och många av dem “svenska” önskearter, Kaspisk pipare, Mongolpipare, Ökenpipare, Tereksnäppa and you name it! 100 arter på ett dagsrave by foot, no problem.

Men ekvatorn suger. Här vid strandbungalowen 38° i skuggan – och i vattnet. Fantastiskt med en liten dusch(vattenkran!) bakom knuten

Så kommer dhowen in i kvällssolen, med fisk till vårt kvällsmål. Inget finns men ändå kan det trollas fram. Också till den pyspunka som drabbat vår farkost. En plugg i hålet så får vi se.

Kaj 69 år firas av hela bygden som kommer med buss och invaderar stranden några timmar. Lustigt sammanträffande, minns en tidigare födelsedag på restaurang i Entebbe, när en UN-arbetare firade samtidigt.

Visst är vi litet slitna men vid gott mod mot nya äventyr.

Written by admin

May 1st, 2018 at 3:53 pm

Leave a Reply