Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

Rötmånad

without comments

Rötmånaden närmar sig eller är den redan här?

Rödhalsad i Petesviken hade bara för något år sedan kännts helt fel. Men alltsedan de högarktiska vitkindades invasion av landet och med både prutgås och bläsgås på ön får “strängaren” nog ge sig. En rödhalsad fanns förresten förra sommaren i Göteborgs södra skärgård med vitkindade. Dessutom finns en ytterligare parallellitet med artfränden i “frihäckningar” i England, som jag tidigare nämnt.

Mikael Ts förnämligt bildade luriga ärla, sädes(tror jag!) eller citron har föregåtts av ryktet om en undulat på golfbanan, som visade sig vara en helvit ärla. Samma eller en annan sågs snenare vid Valbyte söder om hamnen. Mikael T såg också för säkerhets skull till att tidigare under dagen dokumentera tidigare nämnda rödhalsad.

Svante B, den spjuvern kompletterar sin trutskola, som han så flinkt inledde med glassTRUTEN, med följande häftighet

Kan det vara se

http://www.artportalen.se/birds/gallery_imageinfo.asp?imageID=146220

Written by Olof

July 23rd, 2009 at 6:31 pm

Leave a Reply