Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

Vitgumpskvätta drag 27 sep

without comments

Typiskt drag har tidigare varit stålhingsten till Hönö. På vägen en Tullamore dew o några öl i Almhults glasbutik. Så en hane VITNACKAD SVÄRTA ute vid Bolleskären. Några klunkar och vidare till Björkö för ledningsmöte över skola med 500+ elever.

Nu allmänna kommunikationer under gratistid bemannad med någon frukt och nötter, kanske en kexchoklad.

Planerad Laholmsflog uteblev den 27e  och jag sneglade på VITGUMPSKVÄTTAN på gamla flygplatsen. Vag rapport på morgonen, vinden ökade och ett tråkigt duggande närmade sig rent regn.

Jag tog ändå beslutet. Eva, efter träning, föreslog combo. Så vi träffades vid Lilla Bommen, där jag överlämnade litet bytesvaror och sedan i duggregnet joggade till Operan och Röd express!

Deppig tur över Älvsborgsbron och till Almhult. Tilltagande regn och blåst och inte röken av några skådare.

Men där! – en jämnårig i bilen på parkeringen – kanske? Och visst Osborn från Alingsås, som mindes att jag visat på Kaspisk trut i Fiskhamnen. Han har haft skvättan, men den flög sin väg och försvann.

Villrådigt går jag litet fel och först efter en dryg halvtimme vidgar jag mitt sökande. Går tillbaka, tar en annan väg. Och där sitter en vanlig Buskskvätta och där en Ängspiplärka – och så sitter den där VITGUMPSKVÄTTAN!

Larmar och är beredd att sitta nöjd. Men så dyker det upp några andra skådare som ger mig tillfälle att summera. En ungfågel och troligen hona, en hane (även ung!?) skulle nog börjat visa mörka fjäderbottnar i blåsten.

Och att fota

Uj, bra, bättre, bäst och hinner med marginal gratisåkandet – en sport!

Written by admin

September 29th, 2018 at 7:11 pm

Leave a Reply