Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

Berg-och dalbana

without comments

Bland det första som möter när man kommer från aeroporten i Landvetter är Liseberg och den klassiska berg-och dalbanan.

Detta minner litet om mitt fågelskådande sedan midsommar. En rivstart  kring Kneipbyn med lundsångare och gulhämpling. Så generaldippar på Wilson och tuvsnäppa på Faludden. Följdes av en fin Lina-tur med Anders och härliga obsar på vaktel, nattskärra, gräshoppsångare mm men också dip på flodsångare. Så lycket drag med Anders på tung art, svartpannad törnskata följt av litet halvdepp med den eventuella amerikanska tundrapiparen innan periodens verkliga stänkare, rödfalken som vackert gaffades in med Anders på första tjing. En biätare grävdes fram och så lyckat drag på rödhalsad. Litet upp och ner, berg-och dalbana.

Men sista delen under augusti får betecknas som störtdyk. Rykten om Västkustfrossan på bl.a. tre lirarter avnjöts från planet. Väl framme stillade vinden av medan go´bitarna droppade in i Västergarn med omnejd, ägretthäger, bändelkorsnäbb, kungsfiskare m.m.

Irriterande med denna fokusering på missar. Men får trösta mig med att den kanske är själva drivkraften till nya friska tag!

Written by Olof

August 6th, 2009 at 9:08 pm

Leave a Reply