Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

9 oktober

without comments

Vinkar av Eva på morronbussen, Stockholm och Gymnasieguiden för Donners nyblivna Vd! Fint flygflyt mjukar jag med två större korsnäbbar just innan Anders fräser in med sin tubförsedda cykel. Får sedan nöjet att demonstrera en bändelkorsnäbb audiovisuellt. Dubbelt pedagogiskt när vi nästen omgående kan jämföra med det “kaukasiska” trumpetandet från en domherre. Bändeln låter mer sprucket och har en svag korsnäbbton i sitt tutande med kaukasiern har mer av domherrevissling i sitt tutande – precis som det skall vara! Vänder hem för att hinna till jobbet och belönas med såväl vinterhämpling som spetsbergsgås.

Sniker mig in på diverse fågelsidor på lunchen. Djäklar, har sprungit förbi två ägretthägrar i Västergarnsviken och dom har flugit söderut. Litet rastlös innan jag kommer iväg. Klintehamn ligger ju en knapp mil söderut så jag attackerar från rätt håll.

Klinteviken, Sanboviken och hela kustremsan från konst och hantverkshuset till Västergarn. Mycket fåglar, massor med gäss, en sen gravand, gråhägrar men inga vita hägrar.

Struntar i Kovik, orkar inte. Skall brassa kycklinglever till imorgon, när Eva kommer.

Written by admin

October 15th, 2008 at 8:22 pm

Posted in Västergarn

Leave a Reply