Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

Silkeshäger

without comments

Tisdagen den 18 var det travlt. Tanddoktorn, banken och flyttning. Så skönt att få en pratstund med David per mobil. Just på väg att lägga på – så, appropå säger David finns det en silkeshäger i Välen. Men den är ju i Ödsmål! Jag fattar långsamt och kastar mig ut i Cyberrymden.

Verkar så Ödsmålsfågeln gjort en sydlig förflyttning och förpassat sig inom cykelavstånd, om inte… Bara att kasta sig upp på hojen och dra Mölndalen längs Stora ån i ettrig motvind men strålande solsken.

Gänget i Välentornet strålade ikapp med solen, för i strandkanten hukade den lilla hägern. Roligt och David “tog” den någon dag senare.

Written by Olof

August 23rd, 2009 at 12:45 pm

Posted in Göteborg

Leave a Reply