Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

Glad dip på vrång ö

without comments

“Rolig” lek med ord. Men det var rejält bistert. Brungladan som varit stationär i envecka, en timme one-way från Saltholmen – och för bara några månader sedan råkade jag ut för en annan generaldip på Vrångö, den Iberiska sångaren.

Men regnet uteblev och flera andra förmildrande omständigheter. Härliga promenadstigar i omväxlande terräng och frejdig “bergsklättring”. Två mycket trevliga skådare Mikael M och Fredrik. Båda vittberesta och mycket vassa. Behövde inte oroa mig för att de skulle missa något. Båda var också rejält “hungriga”, Mikael hade dippat just denna brunglada tidigare och Fredrik hade dippat brunglad(or)an i Alingsås. Fredrik som är marinbiolog och legat i hamn i Slite, skjutsade elegant till Järntorget där stålkusen stod tjudrad.

Nästa ännu häftigare var att träffa Leif P från Alingsås på färjan. Han var väl bekannt med massor av lärare och än mer med morfar, mormor och pappa. Han tyckte jag liknade pappa!!! Han tog studenten 7 år tidigare än jag, så jag mindes honom inte.

Brungladan här nedan är ett paradshot av Svante Bergö i Loire-dalen. Det är en äldre fågel medan den på Vrångö var en 1K och kanske samma fågel som idag dök upp norr om Varberg.

Written by Olof

August 25th, 2009 at 5:32 pm

Leave a Reply