Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

11-19 oktober

without comments

Går himla snabbt. Märks att reaktionsförmågan ligger på oldtime-gear. Har bevakat Ägretterna i Kovik tom 17 okt, då jag testade mountainbiken i nästan kuling och regn.

Hade fint flyt den 12 okt med praktejder, hornuggla och båda örnarna innan katastrofdrag med Janne och Robban. Vi chansade på tiotusentals gäss med russin som rödhalsad och stripa och såg inte EN ENDA GÅS! Tur att grabbarna ändå höll ångan uppe!

Tog revansch med Anders den 14 okt, mer än 20000 vitkindade på samma lokal, Mästermyr. Spetsbergsgås, pilgrimsfalk, örnar och annat mums kunde anas bakom molnen av vitkindade. Skall försöka utveckla bloggen med bilder så snart som möjligt.

Det var fanken? Det gick ju. Anders är kanonfotografen.

Det 15 okt siktades en svartkråka och den 18 okt var jag åter i störtform med 2 alförrädare, bändelkorsnäbb, dvärgbeckasin och vinterhämpling. Litet tröst för förargligt missad brednäbbad sim på Närsholmen.

Jag har alltså inte sett den förbaskade fågeln men det har Anders som synes.

Igår fint titt vid fyren i kuling. En kaspisk/medelhavstrut, en pilgrimsfalk, en dvärgmås och i markerna tusentals sidensvansar. Jag har fått tillbaka lite-lite av min hörsel och hör ibland de ljuvliga bjällrorna.

Written by admin

October 20th, 2008 at 9:29 pm

Posted in Västergarn

Leave a Reply