Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

Morkullejägaren

without comments

Härligt att dra ut till fyren med Anders. Novembermörkt, odiskat, obäddat och mailen full. Men hembakt bröd, chokladkaka och rykande kaffe – OCH SÅ PLASTSTOLARNA VID FYREN!!!!

Där sitter vi och myser och löser våra och världens problem. Som vanligt ett fantastiskt fågelliv. Idag finesser som en prutgås bland bläsänderna, några spännande flockar drar söderut och en obestämbar flock tättingar far runt på N Utholmen. Anders jobbar hårt med trutar och kanske är det något?

Jag sveper träden, de höga snart döda askarna – sic – och kommenterar en kråka. Jamenvisst där kommer en falk, en gammal PILLE, troligen hane och tredje storfalken i november-09 i området!

Vi njuter flyghastigheter av oöverträffat slag. Efterhand får den upp en havsörn. Och i den stora villervallan kommer Anders alla vedermöder till heders och MEDELHAVSTRUTEN kommer vackert förbipaddlande på bästa avstånd och slår spiken i kistan från igår! GRATTIS!

Så sätter sig pilgrimen att spana

Vi känner oss nöjda och är inställda på allehanda dont i Visby. Då-reptilhjärnan hos en gammal skådare reagerar! Något annorlunda flipprar genom starrdiset – morkulla!! Rena självmordskandidaten som drar rätt ut. Morkulledragarn Anders apporterar, så och pillen och det blir en härlig cirkus, där dock pillen återvänder till pinnen utan kulla.

Sedan drar vi Visby och faktiskt två Strömstarar vid reningsverket!!!

Written by Olof

November 12th, 2009 at 8:49 pm

Posted in Västergarn

Leave a Reply