Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

Gbg dec-09

without comments

Åter till Sveriges framsida. Den mörkaste tiden men milt och något så ovanligt som en och annan solglimt. Utan produktiva västvindar var jag tämligen illusionslös ornitologiskt sett.

Dock dök det upp en synnerligen “tam” fjällabb på ett av mina cykelstråk, lät sig väl smaka av mask på asfalten. Den upptäcktes och fotograferades 29 november och det är ingen högoddsare att tippa att samma fågel sågs i Brottkärr redan 25 november. Förargligt för mig kunde inte fåglarnas riddersmän hålla näten i stryr utan infångade fågeln 2 december, när jag satt på planet. Och att åka till fågelcentralen på Hisingen för att kryssa – Nej,nej.

Dippade också bändelkorsnäbb i Lillhageparken och pilgrimsfalk på Gasklockan. Rejält motflyt men tröst i bedrövelsen att alla arterna redan sitter på pansajolistan.

I måndags rejäl omgång hos min tanddoktor, Torborg. Rejält rådbråkad stapplade jag ut efter en timme. Fick litet kraft från ovan och cyklade via ny dip, ingen uv på Ullevi till “klockan” och sir man på, pillen satt på en avsats och mumsade på något gott. Och trenden verkligen bruten. När jag tittade ut över älven, så på Hisingssidan spatserande på vallen till det lilla reningsverket en Mickel!

Följde Eva till flygbussen da´n därpå och drog sedan för andra gången Lillhageparken (2,5 mil tor). Och minsann första korsisen med 5 mindre, den yngra bändelhonan.

För att riktigt besegla trendbrottet så väcktes jag ur Orphei armar klockan halvtvå i natt av en aria ur storhertigens repertoar. Kan ha varit Ulleviuven som rapporterades från Ullevi i gryningen. Kan ju se Ullevi från våningen.

Written by Olof

December 9th, 2009 at 1:06 pm

Posted in Göteborg

Leave a Reply