Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

Flogg på blogg

without comments

Hade djärva planer idag söndagen 17 januari. Lade upp en hel bag för ett helt gäng, uvar, ringand mfl godsaker.

Eva ruskade på huvudet när jag ivrigt messade ut mina direktiv. Hon tom planerade in ett gemensamt kaffe samtidigt som jag skulle förevisa Ulleviuven, enligt agendan.

Förargligt nog skulle någon skida, någon var förkyld och så satt jag och sörplade kaffe klockan elva. 1245 flydde jag dock dammsugaren för en snabbflogg.

Lätt bakflyt över Gårdabron, ingen uv i sikte. Rundade alltså Götets stolta stadion och från Stampbron långt in under taket satt en uv och hukade – kanske kräktes den en spyboll? Nu var jag fint på hugget och i vaken vid Fattighusfallen låg min “Good luck charm”, mignonganden.

Passerade en vingelpetter på väg till det skumma lokuset vid Mölndalsåns utlopp. Han delade ut choklad som han säkert kommit över under mystiska omständigheter. Efter detta rundar jag Gasklockan där pilgrimsfalken stirrar ned på mig. Jag stirrar på viggarna utanför kajen. En, två, tre på det fjärde ringanden.

Så några smådoppingar och där kommer en rörhöna – flygande! Och där också flygande, pillen tätt över ringanden och samtidigt en börringevråk som gör en lov över älven.

Så hem för att göra koketorsk innan Eva hinner hem från gympacluben.

EN ÄKTA FLOGG!!!!!!

Written by Olof

January 17th, 2010 at 10:02 pm

Posted in Göteborg

Leave a Reply