Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

Ringanden

without comments

Tolfte dagen med ringanden varav flera när jag varit förbi 2 ggr! Måste erkänna att det nu även för mig känns som en 2K-fågel. Den har fortfarande kraftiga bruninslag på flankerna. Dessutom finns foton som med reservation för ljusförhållanden visar mer “dull” vingpennor än uppgivna adults på liknande foton. Fortfarande spökar dock David Ls bild på tertialerna från 4:e januari. Jämför gärna med en liknande bild på den adulta vitögda dykanden idag på Svalan.

http://www.artportalen.se/birds/gallery_imageinfo.asp?imageid=187002

Gjorde också en koll på kattuggleparet på Kålltorps sjukhem. Det är en grå och en brun fas och de sitter läckert i något skorstensliknande på ett grönt hus.

Written by Olof

January 23rd, 2010 at 9:48 pm

Leave a Reply