Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

Battle of lighthouses 25 mars 2010

without comments

Bloggaren tillsammans med legenden Janne J genomförde en “Battle of Towers” i stenhård konkurrens och med framgång för ett antal år sedan.

För att visa att takterna sitter kvar mönstrade Bloggaren två stenhårdingar, Berra, dragare från Småland och Anders O, mästerskytten med bössa och kamera – för en one-lighthouse-battle.

Anders blixtrade till innan Berra hunnit få ordning på sittandet.

Pilgrimsfalkshonan fint på plats vaktandes två yngre havsörnar högt uppe i askan. Bloggaren följer upp med “bagateller” som gråhake, tobisgrissla m.m. innan han blixtrar till medan Berra hämtar en stol i golfbastun.

En gammal havsörn slår i en magnifik jakt en vitkindad gås ca 500 m N Utholmen. Vicken grej! Gåsliket släpas sedan ca 100 m mot ön. Men det är motvind och tillslut väljer örnen istället att försöka “fjärilsimma” sitt byte iland. Uttröttad måste örnen ge upp och vila upp sig på land. De två yngre örnarna griper in , men deras försök att bärga gåssteken misslyckas. Det hela slutar med att den gamla örnen flyger in mot Paviken och de två yngre återvänder till asken. Och gåsliket guppar iväg mot typ Västervik.

“Battlen” fortsätter och Bloggaren apporterar när han fångar in en spetsbergsgås med 7 insträckande mindre sångsvanar – grannt.

Och så…

Herre djäklar – har satt den. 5 Tundragäss, en Bläsgås och en Spetsbergsgås – Bloggaren-in-action!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Written by Olof

March 27th, 2010 at 8:15 pm

Posted in Västergarn

Leave a Reply