Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

20-22 oktober

without comments

Eva gör just sin Eriksgata som nybliven Vd och jag agerar backstage. Försöker dock sticka upp en del.

Anders och jag hejade som hastigast på en gråsäl som stack upp huvudet vid Kronvalds när vi spanade på en havsörn ute vid Lilla Karlsö. Sedan njöt vi kaffet i Ugnens naturreservat. Kuligast kungsörn och en mindre sångsvan. Allt detta i måndags.

Igår blev det bara några korta hugg med mountainbiken. Plikten kallade. Bäst en vidunderlig uppvisning av två unga örnar, en kungs och en havs över Paviken. 500 bläsänder visslade runt i skräck. Tre smådoppingar och alla knölsvanar var dock lugna. Hann brassa rotmos – gött.

Idag for Eva till Götet. Janne dök upp för ett kort drag. Han frös men var glad över att ha skaffat en ovanlig färg till ett gångjärn – 2400:-/l!! Jag kunde visa på en jagande blå kärrhök bland kreaturen bakom huset. Janne kvitterade med en grann blandflock med 23 bläs-och sädgäss vid Paviken. Jag hann just plocka ut en tundrasädgås och var på väg med en andra när en havsörn drog upp den kacklande flocken.

Fortsatt mycket gott om sidensvans och en hel del bergfink.

Imorgon stundar spännande färd i österled med Anders!

Written by admin

October 22nd, 2008 at 7:37 pm

Posted in Västergarn

Leave a Reply