Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

Uppe på nio

without comments

I min vilda ungdom vidfors jag kunskaper via husorganen All sport och Rekordmagasinet, kunskaper som stärktes av obskyra element i min bekantskapskrets. En sådan var att man vid en nedslagning skulle vänta och resa sig tills domaren kommit till nio. Reste man sig för fort var man ofta vimmelkantig och riskerade en ny propp.

Mycket värdefull kunskap när ett slemt element i äkta “Kejsarens nya kläder”stil klippte till med, “Bloggandet är ett egotrippande i okunskapens träskmarker”. Inte mindre kraftfullt för att det är så sant. Vis av ungdomlig kunskap fann jag för gott att ta räkning till nio.

Njöt ett otium på ringgolvet med allehanda härliga aktiviteter med barnbarnen, konserter, övernattningar i fält och nya skolor. Kom långsamt på fötter en tidig gryning med allehanda nattsångare och så ljöd gong-gongen i form av SMS från Juppen som fotade orkidéer och råkade fumla med larmknappen. Och jag på fötter och fit för fight.

Kontrade de första attackerna med “Utan egotrippande i okunskap hade jorden fortfarande varit platt och centrum i Universum” och därpå “All stor vetenskap blir med tiden ett egotrippande i okunskap”.

Känns som man är med i matchen!!!

Written by Olof

June 5th, 2010 at 8:41 pm

Posted in Uncategorized

Leave a Reply