Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

Grön biätare

without comments

Jimme, den briljante hard-spottern har slagit knock-out!

Det bastanta högtrycksvädret har förut mest gett hints om godsaker, på avlägsna öar och i form av stora mängder, tex busksångare. Men så gav Gotska Sandön en försmak av vad som finns och komma skall, full hand med Sveriges andra variegata  i topp och nu börjar de droppa in, tjugo-taggarna!!

Grön biätare i Jimmes hemmamarker kring Sysne, och med god hjälp av blomma och tårta i lyckat eftersök!

Den första i Sverige sågs för nästan exakt 50 år sedan, 1961 2 augusti i Stockvike. En vecka senare sågs den i Klintehamn.

Får be om en repris. Den här kan ta två veckor att förpassa sig till västra Gotland och ligga och tråla över vassarna i Västergarnsviken eller Paviken den 21 juni, första morgonen jag kliver ut i mina “hemmamarker” på mycket länge!

Written by Olof

June 7th, 2010 at 9:08 pm

Posted in Västergarn

Leave a Reply