Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

Grävling

without comments

Tillbaka på Sveriges framsida och det regnar – förstås, men igår var det fuktvarmt som i tropikerna.

Stormtrivs ändå. Sprang igår två varv på fjället med Pascal. Första varvet drogs jag av Lisa, den vita schäfern och tidade som i min ungdom. Andra varvet blev därefter men runt kom jag. Träffade även de övriga på Bergsbo. Hemma efter detta parkerade jag i köket med unsbakad majskyckling, äpplemos (Vi bärgade hem ca 200 Transparent Blanche från Västergarn) och grovebröd. Kikar ned i slänten från köksfönstret och där mitt på ljusa dagen en grävling som tror sig osynlig i det höga gräset.

Va´kul och jämför med Västergarn och örnfrossa, tundrapipare, igelkottar etc. Ändå inte fy skam här passage av bivråk och fiskgjuse, flera gånger sista tiden och som sagt den här grävlingen. Jag är nöjd!

Written by Olof

August 16th, 2010 at 9:16 am

Posted in Göteborg

Leave a Reply