Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

Tredje draget, onsdagen 6 oktober

without comments

Uppe redan 3:00 men dusade till 4:00. Gjorde frukost, halva yogapasset och väckte Eva 4:30. Allt flöt på och 5:30 avgick taxin till flyget med Eva. Jag avslutade yogan och lade mig sedan med avslappningandning på mattan och somnade. Vaknade perfekt till 7:00 när Anders törnade upp. Gjorde matsäck medan vi gjorde upp strategin. Eniga – Närsholmen hade varit överlägset produktiv senaste tiden och dessutom utrustad med en visserligen sedd men ändå rarris.

Fina vibbar på ditfärden med tornfalk vid Tjautet och en varfågel i Väte. På Närsholmen fluktade vi vår vän, brednäbbade simsnäppan som verkade litet slö – inte undra på det med sådant frosseri!! Sedan gav vi oss i kast med elementens raseri, men mest blev det njuta och fika. Njut själva av Anders bilder.

Sedan kunde Anders inte hålla sig. Och det suveräna resultatet ser ni här

Han höll på att missa uppvisningen av 3 1K-trutar, en Medelhavs, en Kaspisk och en silltrut tillsammans med havs-och gråtrutar innan vi drog vidare mot Nabben.

En lätt mättnadskänsla förnamns hos oss båda. På hotspoten med tidigare obsar av svartpannad törnskata och rödhalsade gäss sprang en piplärka på vägen framför bilen, DEN VAR STOR!! Vi blev på alerten igen och rusade ut på fältet dit den flugit och fick se och höra den igen – STÖRRE PIPLÄRKAN!

Grädde på moset att hitta något eget och vi belönade oss med ett softskådande ut mot Lausholmarna, med fika. Avslut blev ett myllrande Lausviken från Örnkullen – kanske 10 000 (!) vitkindade gäss. Dvs riktigt avslut blev det i Hemse skrudat i marknadsyra.

Written by Olof

October 7th, 2010 at 8:40 pm

Posted in Västergarn

Leave a Reply