Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

Jordan 24 nov 2010!!

without comments

Jominsann!

I morse slog jag upp de violblå redan halvfyra, innan väckarklockornas skrällande. Drog hela morronpasset till synen av stormsträckta Lisebergsvimplar och hotfullt snövimmel – kändes litet darrigt. Men det behövs större naturkatastrofer för flyget… eller?

Sexochtrettio hämtades vi upp av en portugis i minitaxi. Han hade besökt sin flickvän på Madagaskar så vi låg lågt med vårat resmål. Det snöade allt ymmigare men på Landvetter flöt allt som smort tills vi ställde upp för ombordstigning. Det ringde i fel telefoner och incheckarnas miner avslöjade ett tekniskt fel som alltefter spred sig till avfrostning m.m.

Men som genom ett under med “bara” enochenhalvtimmes försening kom vi iväg. Pole-position vid en nödutgång gav fri väg till toalett (hade oklokt vräkdruckit te på morgonen) och utsträckta ben. Flygresan bjöd dessutom ovanligt bra mat och en geografilektion som skulle få Janne Björklund att jubla.

Donaudeltat, Rumänien och Svarta Havet och jag fick nostalgiska vibbar om Mamaia och Constanza frå 1966!!! När molnen lättade nästa gång en fin genomgång av Mellersta Östen, Turkiet, Syrien, Libanon så Döda havet och visst tyckte jag mig skymta Petra. Avslutning med en sväng över Aqabaviken och fin svit med Egypten, Saudiarabien, Israel/Eilat innan slutligen landning i Jordanien och solens sista strålar på dagens första art, Sinaiglansstare, en lifer!

Helt makalöst att sedan resans andra fågel blev än sällsyntare, en blek dvärguv inne i Aqaba när vi jagade falafel till kvällsmat. Blev läckra falafflar och undras om jag skall sluta skåda på resan, svårslagen svit so far, men kan nog inte hålla mig från litet balkongskådning i morron bitti.

Ny rapport imorgon.

Written by Olof

November 24th, 2010 at 10:45 pm

Posted in Resor

Leave a Reply