Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

Jordan 26 november

without comments

Fasicken, en dag försen. Måste ge avkall på kvalitén och satsa på fräschör. Alltså full fart.

Allt annat än full fart resans andra dag. Vi var båda ganska urblåsta. Jag seg och hängig efter mycket travande i värme, sol och för litet att dricka. Eva litet missnöjd med planering, måltider o. dyl.

Ändå fin start från balkisen. Behövs inte så mycket mer. Fuskbröt lärvallen med en piplärka, vattenpiplärka.gråfiskare, andra rovisen fiskgjuse, introducerade från Indien Indiska silvernäbbar, en Minervauggla och så ett fint klipp en sotmås, tur man är så säker på den sedan Egypten häromåret.

49 arter när jag gav mig ut på en djärv tripp mot bergen. Blev inget med det denna sega dag, men mycket travande. Bröt dock stenskvättevallen med en berberstenskvätta och en ökenstenskvätta på planen vid en moské resp en flickskola.

Sökte mig på hemvägen ned till en public beach med vidhängande kolonilotter – giftigt och manade till mer besök. Blev två törnskator, masktörnskata och rödhuvad törnskata och på stranden bröt jag hägervallen med en revhäger.

Avslutade med bad i pool och Röda havet samt öl på balkisen. Och minsann en sporrvipa förmådde bryta vadarvallen tätt följd av en flock tofsvipor.

Written by Olof

November 27th, 2010 at 9:00 pm

Posted in Resor

Leave a Reply