Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

La Pared 2019

without comments

Gått litet trögt på året inte bara på regeringsfronten utan även på fåglar.

Tunt i Götet förutom Prallen vid Knippleskären. Knappast lust att dra på örnarna i Skåne och än mindre Rostsparv eller Större Turturduva.

Kanske kan jag vara lika slug som de tre “Löven”! En repa till la Pared, för tredje året i rad!

Och denna gång litet tidigare, redan i mitten av januari. Eva på alerten, halva priset, bra flygtider mm – och som sagt fåglar!

Började fint redan på flygbussen till Landvetter. En Sparvuggla, dippad tidigare i år, över vägen!

Incheckning, Security, Chanel till Eva I flygshopen, bulle till pansjorabatt åt mig – nästan allt gick som smort. Dvs suveräna Happy Kitchen var stängt, så vi fick nöja oss med banan och medhavda mackor på den fem timmars långa flygresan. Vi landade exakt in-time 1505 lokal tid.

Fint iväg med liten buss. Nästan alla deltog i träningsläger med Friskis&Svettis, resten spelade golf – och så vi!

Från bussen sätts fågelstandar – tunt men exklusivt. 3 Silkeshägrar i en Barranco, ny art för mig på Fuerte. 2 Kanariebuskskvättor, öns enda riktiga endem. Annars Spanska sparvar, Medelhavstrutar, Turkduvor mfl common stuff.

Fint mottagande på la Pared. Vi får stuga med havsutsikt och skall nog klara 90 svettiga friskusar. Halvpension ett lyckat drag, en utsökt middag avslutar dagen.

Vaknade till lysande morgonstjärna med kompanjon. Och ljudliga Bulbyler förstås, denna nyligen introducerade art som fått stor spridning. NE kraftig vind, men inga surfvågor och bara 3 Havssulor på havsfågelfronten. Blir 9km i Barranco la Pared. Fick medhåll från en tyska med Swarrekusin till min handjagare – tunt men exklusivt, Glasögonsångare, Sammetshätta, Kanariefågel, Kanariegransångare, Kanariebuskskvätta och pricken över i:et en hane ÖKENSTENSKVÄTTA! Finns åtminstone en rapporterad på ön i år. Influx á la Båglärka och Atlassångare förra året? Fastlänningarna i Nordafrika brukar inte vara så rörliga, men steget är ju kort!

Eva vilar inte på lagrarna. Efter att ha spekulerat på en restaurang i Barrancon graderade hon upp vårt boende till en tvåetage i eget hus med denna utsikt

Drygt 20 arter efter första dygnet – GK!

 

 

Written by admin

January 16th, 2019 at 9:39 am

Posted in Old times,Resor

Leave a Reply