Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

Mui Né 20110205

without comments

Halvfem yoga på balkongen under Norra halvklotets stjärnhimmel. En Collered Scops Owl låter och några backpackers utan rum, vi har haft sanslös tur eller Eva har varit sanslöst smart, övernattar på ödetomten bredvid. Ödetomt förresten – många turistgrupper vallfärdar dit för att se solnedgången även om jag tycker uppgången är än häftigare.

Den avnjuter vi vid morronpromenixen utefter stranden. Avstår allmänna toaletten och går västerut istället. En smyrnakungsfiskare väsnas från en eltråd och minner om Jordanien.

Tar det väldigt lungt men kan kryssa in Plaintive Cuckoo från frukostbordet. Sisådär en 120 arter och det känns godkännt.

Idag också helt överraskande en större turturduva från frukostaltanen. Kredit till det idoga primärskådandet.

Annars litet fighter med havet som här inbjuder till det, stora vågor, frisk vind. Simmar också några längder i den alldeles utmärkta poolen. Tyvärr har jag en liten halsirritation. Med tillkämpad optimism bedömer jag den till en ytlig orsakad av klor i poolen, pollution mm Kulinariska läckerheter och den billiga ölen mildrar gott.

Written by Olof

February 6th, 2011 at 3:35 pm

Posted in Resor

Leave a Reply