Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

Borta bra…

without comments

I söndags var sista natten på Grace i Mui Né. På måndagsmorgonen packade vi in oss i bussen till SaiGon. Efter morrongympa, packning och frukost.

Ingen liggbuss, som vi förväntat oss. Men det gick helt utmärkt ändå. Ett helt annat trafikläge än på utresan gjorde de 25 milen till en skön upplevelse. Mycket fågel, adjutantstork, skäggtärna, pilgrimsfalk mm För övrigt har jag upptäckt att jag ofrivilligt mörkat/ baissat vad jag sett. Vid noggrannare genomgång ser artlistan mer hyfsad ut än vad rapporterna antytt. Återkommer till denna.

Stökigt och varmt i SaiGon när vi flydde in på Hong Thien Loc Hotell, ett stenkast från busstoppet. Hotellet är en sjuvånings pelare med fem rum per etage! Vi camperade på 7:an – förstås. Blev en tuff kvällsupplevelse att dra de gränderna runt hotellet – SaiGon från förr!

På tisdagmorgonen gav det upphöjda läget sista arten, Vinous-breasted Starling. Sedan ny förflyttning via marknaden till Majestic – åter till utgångspunkten alltså. Tänkt ta det lungt sista da´n, Eva köper sin konst, vi återser Per & Christina, vi äter på Pho 24 och Black Cat, “dragen gris” – barbecue på South Carolinavis! Tala om cross-over!

Så ny tight morgon onsdag med gympa och frukost när dimman stiger över SaiGon river. Tidig taxi till flyget och allt löper väl, en knapp halvtimmes försening och vi sitter bredvid samma par som på utresan och plötsligt har främlingar förvandlats till gamla bekannta, på två veckor då man inte träffats!

Dimper ned på Arlanda för några timmars väntan på nattbussen till Götet. Lika exotisk som på utresan, men kanske vi börjar tröttna på mörka väger genom svensk landsbygd. Dock sover vi en del och jag avstår vargspan.

Strax före Klockan 6 på torsdagmorgon siktas OlofRudbeck över Lisebergstornet och en halvtimme senare törnar vi in i lägenheten. Bakar och brassar Vietnamkäk (cross-over!), burgunderbiffar i sydostasiatisk krydd/grönsaksdjungel med äktsvenskt potatismos. Sedan sängen och natten som hemsöks av jetleggen och uppvaknande i diverse obskyra hotellrum innan insikten.

Femte natten i en ny säng, nygammal och den nästföljande – alltså i natt repris och insikten

Borta bra men hemma bäst

Written by Olof

February 12th, 2011 at 8:06 pm

Posted in Resor

Leave a Reply