Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

Regn 22 februari

without comments

Börjar jobbigt när det regnar efter fitness och frukost med frukt och färskost, juice av multifrukt, grönt té, yoghurt & musli, äggröra med prinskorv o bacon, en skiva rågbröd med ost, kaffe och grovgiffel med leverpastej, skinka, ost och grönsaker och finish med ett äkta danskt wienerbröd.

Efter detta måste vi kasta oss ut i regnet som förrädiskt upphör under en kort halvtimme. Jag följer Eva till Historiska muséet och återvänder längs kajen. Direkt fokuserar jag på en flock i vattnet, 24 härliga ljusbukiga prutgäss!- egentligen ganska lätta även på vattnet med bl.a blixtrande vita flanker över vattenlinjen.

De ljusbukiga har liksom trädgårdsträdkryparen blivit vanligare i Danmark på senare år. Även vi svenskar fått känna av det – en ttk tom på Gotland häromåret och alla ljusbukiga prutgäss förbi Hönö den 14 september i höstas!

Så en kort halvmil österut som slutade i hällande regn och en genomblöt undertecknad. Lyckades gaffa in tofsmes och kungsfågel i en typisk dansk nåleskov, dvs några tallar, några granar och en lärk, inalles kanske 10 träd!!

I sanning en vilodag från skådandet och nu uppe i förargliga 59 arter på Danmarksturen!

Written by Olof

February 22nd, 2012 at 8:44 pm

Leave a Reply