Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

Från framsidan till …

without comments

Några giftiga obsar på framsidan, Joberg avrundade.

15 mars låg det ett måslik utanför OlofRudbeck 15. Något fångade mitt intresse, och jominsann, en gammal tretåmås – hoppsan ett tomtlikkryss eller…?

24 mars tog jag mig en eftermiddagstitt från plattan och plötsligt ett kackel från väster. Och över mitt huvud ca 60 spetsbergsgäss med någon bläsgås. Hela flocken sågs halvannan timme senare i Mjörn!!!

Men tisdagen 27 mars var det dax att lämna framsidan. Började med en väckelsepredikant från Livets ord som chaffade sin minitaxi – och oss till Säve. Småkul när han accepterat vår ogudaktiga men humana syn på livet.

Än roligare att glatt återse en Anders i bästa form på Visbyplattan. Och via Willys angöra den välstädade röda med vita knutar.

Raskt kastade jag loss och vältrade mig i ornitologiska godsaker på en Svältistur. Stenfalk, trana, skärfläcka och på Utholmen siktade jag en pilgrimsfalk i asken, tre havsörnar och på norra stranden två gråsälar. Mer skulle stunda men dagen avslutades med eld i alla ugnar och härlig stugvärme.

Written by Olof

April 10th, 2012 at 9:44 am

Posted in Uncategorized

Leave a Reply