Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

5 desperata mil

without comments

Mitt fågelskådarjag känns så tungt, så tungt. Hela tiden blippar och bloppar rapporterna in – ibland nästan från huset i Västergarn. Tur att övriga jaget mår så fint och bär upp.

I måndags 28 maj mötte jag upp Davids flyttstädare på Bergsbo. Klar redan före åtta och hann fint kaffe – innan NU DJ_LAR nå´t jämra årskryzz! Städslade stålhingsten och susade iväg ca milen till Utbyfälten. Småputtrigt med rörsångare, kärrsångare och gransångare. Höjdpunkt var när jag härmade fram en GRÄSHOPPSÅNGARE. Nästan i klass med prestationen med pärlugglan vid russparken tidigare i våras. Gräshoppen hör till dem som försvunnit i mitt hörregister, men kan då och då återkomma för gästspel och ytterligare en eller två kunde förnimmas bakom bullret från en näktergal.

Så vidare pedalning någon mil och Jonsereds härliga dalgång med forsande Säveån. Märkligt nog ingen forsärla. Tog mig istället till naturreservatet Bokedalen, en härlig ny bekantskap. Excellent vägbeskrivning, naturstigen till holk8! Härlig vandring i högstammig ädellövskog. Vatten och en chokladkaka, sittandes på en sten och snarare vid holk 9 bakom de silvriga tonerna från en grönsångare, den Mindre flugsnapparen litet svagt och högt upp men helt OK. I holkträdet mer audiovisuellt påtagliga två spillkråkeungare med matande förälder. Platsen och stunden en lisa för mitt plågade fågeljag.

Naturligtvis skall upptäckaren och fotogeniet Erik E ha full kredit!

Återtåg gick galant med bivråk och rödgrillat kortärmat! Aj-aj solkrämen?!

Written by admin

May 31st, 2012 at 3:53 pm

Posted in Göteborg

Leave a Reply