Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

Sopar ihop?

without comments

Här hittar ni en hel del matnyttigt kring “black eiders”, klicka runt och” vad var det jag sa'”:

http://birdingfrontiers.com/2011/06/17/white-winged-scoter-taxonomy/

Så litet mer om dykanden i Tjörnin, innan det förhoppningsvis kommer litet fler bilder och observatörskommentarer. Verkar konstigt om den togs för Ringand, enda arten som kan komma ifråga är Mindre Bergand, och i så fall avancerad 2K hane eller retarderad 3K dito.

Dock en del detaljer som kanske, men ändå inte känns helt bra. Någon form av hybrid är då alternativet. Vid hybridisering kan normalt recessiva anlag hos båda föräldrarna plötsligt framträda. Går man efter utseendet och sannolikhet är ViggX(Mindre) Bergand en “bra” option. Intressant, vilket inte framgår av bilderna är att flankerna är tydligt vattnade – en Mindre Bergand diagnos!

Detta får också symbolisera skådarens dilemma att så hett vilja men aldrig helt säkert veta.

Ja, i själva verket människans dilemma!

 

Written by admin

March 4th, 2014 at 10:54 pm

Posted in Resor

Leave a Reply