Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

Tredje gången gillt

without comments

Vaknade 3:15 när tidningen damp ned på tamburgolvet. Utbäraren brukar vika den så fint att den hänger kvar utan att dunsa i golvet. Men det var någon ersättare i nätverket så…

Tänkte en kort flukt bara, men Frölundas nedvikning mot HV gav tankar på min egen “hockeyfukost”. Alltså blev det tvagning och så en halvtimmes gympa à la Paolo Roberto innan frukt, juice, yoghurtgröt med linser, pumpakärnor, solrosfrön, råggryn och havregryn, allt nedsköljt med massor av grönt té!!! Tänk om frölundaiterna?

Nåväl klockan var redan drygt fem när jag städslade stålhingsten. Litet väl ljust kanske, men en kattuggla hoade till i botten av Södermalmsgatan. Uppe vid Trinde Mosse var det tyst. Jag kollade några av Natur-Stigs holkar utan napp.

Nästan framme vid Ljungheden prick halvsju satte sparvugglan igång. Blev helt tagen av intensiteten i åtminstone tio minuter. Hade knappt hämtat mig, när jag uppfattade några surrningar – en varfågel som satt och sjöng i en buske. Klassiskt med varfågel och sparvuggla på samma gång och jag var glad att hörseln fungerade så bra.

Sparvugglan lät alltmer sporadiskt och flyttade sig västerut mot Axel Mosse. Blev tid att flytta blicken mot skyn. Herre je! – en gammal mörk kustlabb, som hann göra några små utfall mot några trutar!!! Verkligen udda även om jag en gång tidigare sett labb över Ljungheden.

Efter denna superskådning avslutar jag med två trummande mindre hack i Vitsippsdalen!!

Är detta sparvugglebollar? David på alerten och i så fall Safjälletugglan!

Written by Olof

March 26th, 2009 at 11:21 pm

Posted in Göteborg

Leave a Reply