Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

Leverans Seltjarnarnes 16 okt

without comments

En del lokaler levererar alltid. Är det inte färdigpaketerat så hittar man alltid något själv. På Gotland gäller det tex Faludden/Au riv! Här i närheten av Reykjavik tycker jag att det gäller Seltjarnarnes/Bakkatjörn. Man blir aldrig lottlös där. Det som alltid finns där är gott nog, men så tillkommer alltid något redan inspanat raffel o/e så spanar man in något själv.

Efter morrondonten ut att fredagshandla då jag till min förfäran upptäckte att Vinbudin, vattenhålet, stängt pga strejk. Torrläggning och vita veckor i sikte fick mig inte ur rytm.

Dammsugning och så portad från Evas dambjudning. Seltjarnarnes, naturligtvis trots bistert väder frisk S, dis och regn. Några rapporterade och tidigare noterade rariteter inte på plats, men hittar min 64:e art Sandlöpare. Också Gravanden, Stjärtanden och fortfarande röda Kustsnäppan på plats och visar att skärpan finns.

Resans andra Enkelbeck drar upp från Bakkatjörns strand. Men nej, den leveransen var efterlängtad, en Större Beckasinsnäppa – kan tom bestämmas till en ungfågel. Litet senare återkommer den och landar i samma område. Men jag fick ge upp efterletet för att hinna bussen och hem till görgo’ Ýsa.

Ligger alltså på 65 arter!

Written by admin

October 16th, 2015 at 10:49 pm

Leave a Reply