Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

Bakkatjörn 21 okt

without comments

Uppehåll och lätt nordlig vind – vilket läge. Kastade mig på bussen till Bakkatjörn.

Men inte en val i sikte och valbåtarna suckade och lämnade tillbaka biljetter.

Jag siktade ut över mitt riktmärke gröna pricken.

FullSizeRender-24

I fjärran kunde jag efter hand plocka en GRÅLIRA, stormfågel, ca 200 PRUTGÅS, HROTA, några ISLOMMAR mm plus höstens första ALKEKUNG. När jag till slut med stela fingrar monterat Iphonen på tuben försvann allt och jag kastade desperat iväg några skjut på “common stuff” som skrattmås och ejder!

FullSizeRender-25FullSizeRender-26

Det var väl bara… men nytt försök och nu började det värka i mitt skadade pekfinger!

FullSizeRender-27FullSizeRender-28

 

Nåja TOPPSKARV och en av tio SVARTNÄBBADE ISLOMMAR utanför bunkern. Tycks vara “högtid” för just den arten.

Efter fotopärsen fick jag värma mig med litet strandragg. Kul med den stora och knubbiga GÄRDSMYGS-varianten, en Stenfalk, de första Snösparvarna och både Gråsäl i Grottaviken och Knubbsäl i Bakkaviken. Båda gottade sig i strandkanten och Knubben krubbade på en fisk.

Written by admin

October 22nd, 2015 at 11:32 am

Leave a Reply