Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

27 September

without comments

Gammal vind gamla fåglar. NO i tre veckor har gett formidabelt östligt tryck. Särskilt småöarna utanför Uppland och Västerbotten har begåvats.

Idag lättande dimmoln och ökande V till SV. Klart mer liv över havet och jag har inte mer än satt mig så drar en gammal svartnäsa i sommardräkt förbi. Fem minuter senare klyvs kölvattnet av en subad vitnäsa, båda förefaller vara bekanntingar från tidigare i månaden. Ytterligare ett trettiotal lommar dräller förbi, ett tiotal av vardera stor-o små bestäms och pedagogiken fulländas.

Inte för Bertil som trynat för länge i sänghalmen. Han får nöja sig med en gammal havsörn och en utsträckande rödstrupig pip.

Tar mig hem med biken över golfbanan. Får en nysattack och tänker att det tom skulle få en dvärgbeck att lätta. Och, tro det eller ej en dvärgbeck lyfter INNAN jag satt foten på den. Typ ett sådant där mirakulöst sammanträffande som inträffar då och då.

Hem till städningsfinish och middagsslummer efter sej och remoulade, utsökt tillagad av Donnerelever.

Klämmer en i dubbel bemärkelse sen silltrut innan sänggång.

Written by admin

September 27th, 2008 at 7:52 pm

Posted in Västergarn

Leave a Reply