Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

Komp

with one comment

Skrev om kompensation i förra inlägget.

På Kristi Flygare ringer David och pratar om “set-backs”. C litet krasslig vilket komplicerar planerad urfärd – hela klanen på kanothajk i Vättlefjäll! – någon måste vara hemma med henne. Därför planerade David eventuell tur med P, L och Z. En kusthajk, men kustkommunerna är synnerligen restriktiva med camping och hårddrar allemannsrätten. Dessutom lovade SMHI oväder till natten och det började bli sent på dagen.

Jag erbjöds en plats med den fasta förvissningen att kanske trots allt en liten kvällstur. Laddade dock hela kitten med tält, liggunderlägg, sovsäck och hembakat bröd.

David visade men han brås på och gänget dök upp med föresatsen att genomföra det hela. David hade också ett fint upplägg att smita in på en liten “tillåten” plätt, en gräsplätt i skydd av en bergsvägg med utsikt över Kattegatt!

Sanslöst fin kväll, ett stilla hav som solen sänkte sig i. Några havssulor drog förbi och en knubbsäl tittade nyfiket på de lekande barnen. Det blev en sen middag och några turer extra tor bilen. Alla i “säng” till historier av spökkaraktär och från Afrika. Så klippte barnen igen medan David och jag avvaktade. Exakt vid midnatt brakade det loss, hällregn, hårda vindbyar och åska.

David bekymrade sig mest över åskan och att han tyckte sig höra några möss knapra på matsäcken. Jag var mest fokuserad på ett tilltagande dropp från taket, där jag låg i förtältet. Nåväl även vi somnade och vaknade vid halvsex, när allt stillat ned.

Åter magnifikt. Några makrilldörjare drog fram och tillbaka medan dom halade in sin sprattlande fångst. En tumlare och flera knubbsälar. Åter en havssula, sjöorrar, två svärtor, tre smålommar och en riktig bonus, en rosenfink.

Precis när vi håller på att bryta lägret attackeras vi av regnutbrott. Tältet kvar och vi håller oss torra! Otroligt!!

Detta var inte kompensation detta var en highlight!!

Written by Olof

May 23rd, 2009 at 9:31 am

Posted in Göteborg

One Response to 'Komp'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Komp'.

  1. Det blev onekligen en riktig höjdare. En alldeles stilla kväll nästan ute i Kattegatt – fabulous!

    David

    24 May 09 at 6:47 pm

Leave a Reply