Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

Uj

without comments

Back on Gotland!

Inte som att dimpa ned vid Lake Nakuru men ändå.

Alla “vita” tärnor i Sverige från världens minsta, småtärnan till den största, skräntärnan grannt exponerade i såväl Paviken som i Västergarnsviken. I onsdags kunde jag förevisa dem för en begeistrad fastlänning.

Vasst kunde jag lyssna in två trastsångare i Paviken, vilket slutgiltigt bekräftades idag, midsommarafton. Kärrsångare, härmsångare, sävsångare allt drällde in. Liksom havsörn, kungsörn, bivråk, lärkfalk och tornfalk.

I torsdags gjordes ett nästan hopplöst drag med hotande regn, som mycket riktigt stormade in över ön kring halvtvå-tiden. Christina rattade till bilmuseét där Janne mötte upp. Trots alternerande uppgifter som guldfiskande, visade han elegant på gulhämplingbo så att jag trots irriterande konkurrens från Vibble kunde “gaffa in” ett ex. Sedan skjutsade han i ilfart till Fridhem och sjungande lundsångare innan regnet hällade ned och Christina med Eva och Per behjärtansvärt fiskade upp.

Räv, kotte, småfläckig, nattskärra och trastsångare med båda fötterna på tomten gör att nu bara återstår att locka midsommarbesöket att utsträckas till Falis med Wilson och tuvan, samt kanske prällen i Geto.

med reservation för MEGAN EN TRÄSK I LINA!!!!!!!

Written by Olof

June 19th, 2009 at 8:26 pm

Posted in Västergarn

Leave a Reply