Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

Gotland 31 jan 2017

without comments

Vaknade resfebrig 0222. Kunde omöjligt somna om. Efter några timmars tänkande blev det jumpa, frukost och morrontidningen. Så gick Eva upp och jag hann en livsnödvändig morronnap.

Vi var båda redo “for fight” vid pass 0900. Hon jagade raskt till seniorträningen på Olskroken. Jag baxade 20 kg “sharp” de 200 trappstegen ned till Carlanderska och vidare till Korsvägen och flygbussen.

Bussbiljetten givet on-line och sedan vidare checked-in-on-line på Landvetter. Och 1200 steg jag ombord på ön i Östersjön under Anders trygga omvårdnad. Med det rödflaggade (Heavy!!) bagaget inknökat i skuffen, gasen i botten till Lummelunda.

Inom någon minut en glad Fossekalle vid bruket – fin start. Men så kärvade det. Fiskaren gick inte att uppbringa. Vi lockade och finkammade hela stora dammen. Verkade förbli en dip och bogey-art, särskilt för Anders som varit där och letat flera gånger i år.

På den dumdristiges vis forcerade jag det halvraserade dämmet i västra Dammen. Fick en kvist i ögat och tog mig på darrande ben över en halvrutten och snorhal spång. Men med fast mark under fötterna nådde jag absolut sista grenen som stack ut över Dammens isfria del.

Där satt den under en nanosekund innan den pilade längs vattnet österut i Dammen. Skrik och visslingar bekräftade att också Anders hade brutit KUNGSFISKARENS förbannelse – GÖTT!

Härligt och lugnt kunde vi räda Willys, glasbanken och ÖB. På vägen lirade vi in 4 Turkduvor i Västerhejde.

Avslutade denna succéstart med en härlig brasafton till kluckande av glasbankens produkter.

Written by admin

February 3rd, 2017 at 5:37 pm

Leave a Reply