Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

Biätare

without comments

Ånyo en litet förarglig obs. Den här gången ett klockrent läte, men ändå.

Och – klockrent förresten – hur garanterat mot diverse grön biätare-derivat, varav åtminstone ett setts i Sverige och på Gotland!? Tror dock att vanlig är marginellt mer lätthörd, särskilt med min hörsel (eller brist på!).

Och gårdagens fågel på Öland får väl nättopp garantera det korrekta i konklusionen, en vanlig biätare. Den kom västerom stugan och drog söderut. Jag hade just nedkämpat en gigantisk myrinvasion och var rejält på hugget – rena pointern. Jag är ju gott bekannt med det rullande/ringande lätet. Men den mystiska dimman svepte in och såg till att dölja fågeln från min falkblick.

Kanske räddade dimman biätaren från den lärkfalk som dagligen härjar bland svalor och seglare över stugan. Falkfränder som stenfalk och aftonfalk har också setts i området i sommar men inte rödisen. Det hade varit något på tomtlistan!

Men biätare är inte fy skam.

Är nu mer än 25 år sedan Lasse J hörde en biätare över Paånsbron. Vi hade inte stugan då så jag kunde inte gräma mig över den missen!

Written by Olof

July 23rd, 2009 at 6:00 pm

Posted in Västergarn

Leave a Reply