Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

Da´n efter

without comments

I sanning dagen efter. Storvulna utfästelser som lurat mången Guteskådare att lämna hängmattan i den goa sköna tropikhettan för att rödögd svetta sig genom timmar av lönlöst stirrande på det alldagliga, i relief till bl.a. Öland och ökentrumpetare. Till mången skrockandes glädje, skeptiska till fågelskådande gutar i allmänhet och en i synnerhet.

Till tröst krystade jag så här i dösjön fram en förbiflygande gylling – gröning – gubevars! Ej tomtkryss heller.

Blev istället två andra vertebratkryzz, en förväntad ekorre skuttade över gräsplanen och när jag gjorde en oplanerad sväng mot stora vägen för att spana efter ett besök – så slingrade en alldeles förtjusande hasselsnok över grindhålet. Givet var den för ett ögonblick tomtens första huggis, men man är ju inte helt…

Och plötsligt var det frid och fröjd på alla fronter. Av bara farten blev den misstänkta örnvråken i Skåne till en bekräftelse på Faluddenvråken och den icke-sändarförsedda mindre skrikörnen därstädes var säkert samma jag såg i våras – HMM!

Written by Olof

July 8th, 2010 at 9:56 pm

Posted in Västergarn

Leave a Reply