Olof Armini om fåglar och natur

Fältbestämning, fåglar, miljö, natur.

Åska och skyfall

without comments

Timmatal av åska, 44mm regn under ett dygn, larm o telefon i olag och ingen el!!! Dags för att samla intryck av sommaren hittills.

Har efterhand segat mig upp på en delad fjärdeplats i skådarligan på ön. Trots att jag missat de två hetaste månaderna, borta 21 april till 21 juni. Tyder på att basskådningen till syvende och sist är viktigast. Dock – om chansen finns på pallplats så är segern utom räckhåll!

Plockade en småfläckig i morse som kan ge en ensam fjärdeplats. Ändå litet skuffad efter ovanstående väder. Borde givit ett rejält nedslag.

Tog en Svältistur litet senare och jobbade då mer gediget och tungt – skrota runt, tid, titta igen, titta på annat… — och så där litet pö-om-pö, 50 kärror, 3 spovsnäppor, 3 kustsnäppor, 2 myrspovar, en jagande lärkfalk, en sparvhök med mat i klorna. Se där!!

Igår innan ovädret hade jag en sådan där hoppsan-obs. Två beckasiner flög upp från starren i Västergarnsviken när jag gjorde mig redo för dagens bad. Dom tog en lov över hamnen och mig. Och hej-å-hå en dubbel så där underbart pedagogiskt med en enkel. Så skildes deras vägar, dubbeln snabbdök in i starren medan enkeln tog ytterligare några steg ut i cybern – ack så typiskt.

Annars hann jag mitt i värsta ovädret skymta något som fladdrade till utanför köket. Tvekade men öppnade så dörren – alas – en svart rödstjärthane. GÖTT

Written by Olof

July 18th, 2010 at 8:05 pm

Posted in Västergarn

Leave a Reply